Hogyan légy boldog vízitúrázó?

2021.01.07

Néhány egyszerű magatartási forma, amit érdemes betartani, segít kinyitni a Szigetköz kapuit rejtett kincseihez!

- Mindent, amit a hajóba teszel induláskor, ott is hozd haza! Az almacsutkát, barackmagot, dinnyehéjat is! Vendégek vagyunk a természetben, nem kért tőlünk semmit, nem vár tőlünk "ajándékot", megelégszik a tisztelettel.

- A víz jól viszi a hangod, nem kell kiabálnod, hogy a másik hajóban is meghallják, viszont jó eséllyel tárul fel előtted a Szigetköz, ha a szíved nyitod nagyra, nem a szád :)

- Vizet igyál, az alkohol elvonja figyelmed és a vizet szervezetedből. Ne szúrj ki magaddal, hogy a kenutúra csak halvány képekben maradjon meg benned, hisz az élményért jöttél, amit magaddal vihetsz!

- Légy udvarias! Segíts társaidnak a vízreszállásnál, az átemeléseknél és a kikötésnél, ők is megteszik majd veled!

- Fogadj szót a túravezetőnek! Ő az, aki tudja, hova érdemes menni, mit lehet ott látni, hol lehet egy jót fürödni és segítsen, ha bajba kerülsz! Ha kér valamit, hajtsd végre, okkal kéri, valószínűleg jót akar, hisz azért megy veled, hogy jól érezd magad. Fordulj hozzá bizalommal!

- Kérdezz! Ha valami érdekel, kérdezd meg nyugodtan a túravezetőd! Tudod, nincs rossz kérdés! Egy-egy kérdés rengeteg jó beszélgetés beindítója volt már és hidd el, ki fog derülni, nem voltál egyedül a kérdéseddel, csak te tetted fel először.

- Ha találkozol vízitúrásokkal a vízen, köszönj nekik, viszont fognak üdvözölni!

- S ha mindez erőlködés nélkül sikerült és még jól is érezted magad, biztosak vagyunk benne, hogy újra körünkben üdvözölhetünk majd és bebarangolod velünk az egész Szigetközt!