Mit hozz magaddal a vízitúrára nyáron?

2021.01.07

Ha van egy kis időd felkészülni a túrára, összeállítottunk neked egy kis listát a legszükségesebb eszközökről, amik komfortosabbá tehetik a kirándulást!

- A legfontosabb, hogy IVÓVÍZ mindig legyen nálad, mert a folyadék utánpótlásról gondoskodni kell! Egy kulacs a legalkalmasabb, de műanyag flakon is megteszi. Tudd, hogy a túravezetődnél mindig van víz számodra is!

- Gondoskodj a napsugárzás elleni védelemről! Ebben az időszakban erősen ajánlott egy kalap viselése a napszúrás elkerülése végett, jó ha van egy polarizált napszemüveg szemünk védelme érdekében és elengedhetetlen a magas fokú védelmet nyújtó naptej használata. Ha véletlenül otthon maradt, akkor sem kell aggódnod, számíthatsz a túravezetődre!

- Szúnyogriasztó. A nyílt vízen, főleg a nappali órákban nem találkozunk velük, viszont az árnyékosabb részeken előfordulhatnak, ezért jó ha van nálad ellenük valami. Ha mégis otthon felejtetted volna, túravezetőd segítségedre lesz!

- Megfelelő lábbeli. A legpraktikusabb és legkényelmesebb viselet a vízicipő, mely minden nagyobb sportáruházban olcsón kapható, gyorsan szárad, véd a sérülésektől, ami fő, nem csúszik!

- Alkalmas ruházat. Gyere, amiben szeretnél, de a fürdőruhád NE hagyd otthon!

- Jó ha van vízhatlan tároló zsák vagy kisebb hordó nálad, amibe beázás veszélyes holmijaidat és az elemózsiád rakhatod, de a túravezetőd is tud ebben segíteni

- Némi harapnivalót érdemes csomagolni, jól esik az utánpótlás a pihenők alkalmával!

- Elsősegély csomag - Túravezetőd minden eszközzel rendelkezik, amire a túrák során szükség lehet, bízd rá magad, tudja mit kell tennie!


#mindigvízen